måndag, juni 29, 2009

Öl

Men helvetes helvete din jävla spaghettifjant, är du ordblind? Ser du beställningen här, gör du det? Ser du vad det står där eller är du dum på riktigt? Se för fan till att få hit rubbet NU, annars kölhalar jag dig! Capisch?!

Vi har inte haft något riktigt midsommarfirande ännu, och det dels eftersom Kustbevakningen i Tunis snodde vår midsommarmat senast och dels så har vi en så kallad Supercargo ombord. En slags kontrollant påmönstrad för att studera (snoka över axeln) hur rutiner ombord fungerar o.s.v. Och eftersom this is a non-alcoholic vessel har firandet alltså fått stå tillbaka, i hopp om att han ska mönstra av så snart som möjligt. Men han visar inga som helst tecken på detta, utan urskuldar sig med att han inte har något att säga till om. Allt styrs av charterbolaget.

Han är av förklarliga skäl inte särskilt uppskattad ombord, och när väl kapten fått nog och bestämmer sig för att ”nu ger vi fan i araben och har kalas i alla fall”, så fick den stackars skeppshandlaren här i Genua smaka svavelos när han hade glömt att få med sig ölen i senaste beställningen. Har man bespetsat sig måste nån klä skott, liksom.

Skeppshandlaren fick brått och ilade iväg. Han löste uppgiften som om livet stod på spel och nu är det fyllt till bredden där inne i båtens hjärta och kapten är glad igen. För egen del tar jag det helt lugnt, men kvällen kan bli intressant. Behovet att lätta på trycket är väldigt påtagligt ombord.

Supercargon Mohammad kom jag förresten i samspråk med häromdagen på bryggan under en vakt, och det visade sig att han själv varit till sjöss i sin ungdoms decennier och minsann varit i Sverige många gånger, och ofta till Ydewoualchla. Ganska roligt ändå med tanke på att det finns rätt många hamnstäder runtom i världen, att han nämner just my home town.

3 kommentarer:

Magnus Thorn sa...

Hoppas den smakade mannen.

Ha det gott och simma lugnt.

k sa...

Utmärkt ställe att göra en studie i gruppsykologi på.. stackars supercargo. Inte ett helt angenämt yrke :/

Johan sa...

Magnus: Den smakade utmärkt, minst sagt.

Kine: Det är världens slappaste jobb, men det kan inte vara särskilt roligt att veta att man är oönskad av en hel besättning.