tisdag, juni 09, 2009

Oristano to Arbatax

Någon som minns när jag torrkörde i höstas? Behöver jag säga att det är lite roligare med the real deal? Tittar man noga på GPS'n syns vår exakta position för 3 timmar sen, om man nu tycker det är roligt att pilla med Google Earth till exempel.

N 38°32,2’ E 010°13,8’
COG: 172°

4 kommentarer:

k sa...

Hmm.. man fick börja med att ladda ned programmet först.. men sen gick det =D

Johan sa...

Ah, du satte mig på kartan? GE är roligt :)
Fixa så du ser topografi och bilder och sånt också, greja med egna nördiga pins för favoritplatser osv. Ja, jag är lite kär :)

k sa...

Jag trixade en stund men när jag hittat fram var liksom målet nått :) (Ja, jag var ju tvungen att kolla om mitt hem fanns med också..)

Pins?.. som en sådan där hederlig gammal papperskarta på väggen som man sätter nålar i? Det kan jag tänka är något för dig, det hade blivit en mycket perforerad papperskarta för din del annars =)

Johan sa...

Ja, typ. Upp till vänster ser du ett gult häftstift. Det kan du placera var du vill.

Nja, haha.. inte helt perforerat. Men jag roar mig med att trycka dit en guling på varje plats jag varit på, sen vinklar man jorden lite hur man vill så att man får lite udda vyer av platserna och till sist trycker man på "play" till vänster, och vips så är man ute på en virtuell långresa igen :)

Om du hoppar över till USA och Manhattan exempelvis, så kan du klicka i "byggnader", och plötsligt kan man fara omkring som en helikopter bland skyskraporna, eller dyka ner i Grand Canyon om du har klickat i topografi.

Sen om man känner för det, så är det bara att skifta mellan jord och himmel, om man vill spana in planeter, sjärnor och galaxer.

Det finns massa roligt att greja med. GE är grejen helt enkelt! :)