söndag, februari 01, 2009

Öppet vatten igen

Smidigt. Vi låg i den yttre delen av Europoort och det tog inte mer än ca 45 minuter från det att första trossen började hivas till vi var ute på öppet vatten. Hade kanske varit kul att fått se lite mer av supermonsterhamnen Rotterdam, men här om någonstans är det mest bara stort, fult och industriellt.

Gick en rundvandring för mig själv på båten igår kväll. Man kikar in lite brandbekämpningsutrustning, nödutgångar, livflottar och lite annat som kan vara bra att känna till in case of olycka. Tog mig ner i maskinrummet för att bekanta mig med maskinen och generatorerna också. Helt otroligt vad uppstyrt och snyggt allt är. Den skitigaste dörren i maskinrummet är i bättre skick än den renaste dörren i the living quarters på förra båten. Nu ville man liksom gå fram och klappa topplock och cylindrar.

Vi slapp lägga oss på redden idag eftersom vi fick ny destination igår kväll. Nu rullar båten behagligt i långskeppsled och det gillas; att ligga för ankar är inte jättekul. Nu har vi ca 36 timmar till sjöss innan vi når Skottland och Edinburgh.

Inga kommentarer: