torsdag, maj 28, 2009

Polen

Första dagen på sommarlovet ägnar jag åt att gå igenom bildarkivet och jag fastnade för senaste resan. Med lite distans ser man bilderna med andra ögon, och jag fann (och finner allteftersom) några som kanske är värda att dela med sig av. Dom finns här, för den intresserade.

Är det förresten någon som vet något om Åland? Jag ska dit i augusti och vet ungefär ingenting om ögruppen.

För övrigt gjorde det här mig glad. Right back at you, Zmilla.

6 kommentarer:

Nina sa...

Shit, jag har verkligen varit i en mörk grotta den senaste tiden (tack vare pluggande). Har totalmissat att du farit iväg nu här!

Åland: Well.. Har varit i den regionen en del (främst på vad man kallar Eckerö och Kökar). Eckerö = nästet för campare såhär års, men det är väldigt vackert där. Nu har jag inga bilder att bjuda på men finns säkert om man googlar lite. För ett 60-taligt Eckerö se "Tjorven o mysak" som spelades in där..har jag för mej..

Kökar: Litet ställe i Ålands skärgård, inte många som bor där. Morföräldrarna hade vänner bosatta där när jag var yngre. Vacker plats!

Annars, när jag tänker Åland, så tänker jag på alla dessa kryssningar som görs via Sthlm o Mariehamn, men i det fallet tror jag de flesta resenärerna inte åker för att "göra Åland" utan mer för åkandets skull.. >:€

Johan sa...

Haha, jag vet. Man liksom försvinner.. men nu är tentakoman över för dig med, I hope!

Men, vilket sammanträffande :)
Det är ju på själva Eckerölinjen jag ska jobba när den här medelavstörnen är klar. Bring some friends!
Vet inte riktigt om jag kommer få tillfälle att gå i land nåt, men det låter ju minst sagt lovande (även om kanske camping och campare inte är mina grejer). Får se om jag hinner få fram den dära filmen när jag är hemma sen.

Min spontana förstatanke påminner om din, men ja.. Eckerö är väl mer gubbar & gummor/barnfamiljer som tar sig till, har jag fått för mig? Dom där galna tripperna med evigt barhäng och allehanda skamlösheter kanske är mer Silja och Viking som erbjuder, ja.

Ska googla lite bilder och annat på/om både Eckerö och Kökar :)

Elina sa...

Haha, med tanke på att jag nu är bosatt i Norrtälje och har mycket jobb i Grisslehamn (som jag antar du kommer att utgå från) så kan jag bara säga välkommen till vackra Roslagen!

Elina sa...

P.S. Behöver du billigt boende kan jag fixa stuga på Norröra där Saltkråkan är inspelad :)

Johan sa...

Jahaja, man tackar. Ska bli trevligt det här. Jag är även nyfiken på båten (nähe?!) som patrullerar där uppe. Det är för mig okända trakter, men Norröra borde man kanske förära med ett besök då? :)

Elina sa...

Norröra, Furusund där Astrid Lindgren bodde på sommaren, Barnens ö med sina vackra klippor, passbåtarna till småöarna.. Ja, det finns hur mycket som helst du borde förära med ett besök! Säg bara till så tar jag på mig guideskorna :)