måndag, juni 02, 2008

Strandgods

Spenderade helgen på Småholmarna strax utanför Lysekil. Det är rätt intressant att skrota omkring bland vad som stormspolats iland och se vad det är och var allt kommer ifrån. Hittade jättejordnötter från Tyskland, silikon från England, en ölback från Panama, hårspray från Schweiz, mineralvatten från Frankrike, därtill en mängd saker utan urskiljbar härkomst; en sko, en ryggsäck, ett skottkärrehjul, ett skärp, en tross, mängder av smålinor, ett par hinkar, sönderslagna vädernötta brädor av olika storlekar, sandlådeleksaker, en EU-pall, färgburkar, en tandborste, delar av garn och trasiga fiskenät.

Kontrasten mellan dom gulliga manmade strandgodstavlorna som säljs överallt längs kusten där turisterna flockas och dom här weathermade verkliga tavlorna är slående. Kanske kan man skylla på Scanraff eller på sjömännens ickerespekt för alla utom sin egen kust, men det här är en del av Bohuskusten man inte ser särskilt ofta i broschyrerna och som tveklöst är en vanligare syn än sälarna på vykorten.







4 kommentarer:

Minna sa...

Vad är en EU-pall? Fast det värsta att se måste väl ändå ha varit det där illröda som låg och plaskade en bit ut i vattnet? ;D

Johan sa...

SJ-pall, Europa-pall, EU-pall. Same same.

Det var säkert skitkul. Jag är fortfarande rödare än vampyrblod i nacken. Och på högerarmen. Och öronen. Och pannan. Fan, jag ser inte klok ut :P

Åsa sa...

Du kan bygga dig ett litet hus av allt det därra skrotet.

Sen MÅSTE du använda solskydd. En man är inte en man om han inte kan piffa sig med något... seså!
:P

Johan sa...

Skulle bli ett fint litet skjul kanske. Solskydd, eller kanske bara förstå att man helt enkelt inte kan vara på sjön med bar överkropp i flera timmar om man inte solat på två år. Men så blir det, när man får en kall i handen..