lördag, november 14, 2009

Short update

Nautiska instrument, ja. Det är intressant.

Att läsa "sjöfartsekonomi" för en som redan har 165p i relaterade ämnen inte så givande.

Sjövägsreglerna börjar sitta. Det är lite som att "ja man hälsar med höger hand", men ändå är det lite tufft med 100% på tentan.

Har också fått uppdraget att hålla ett kort föredrag för årets ettor inför deras första sjötid.

Fan vad jag ska skrämma dom.

5 kommentarer:

k sa...

Att hålla ett föredrag för årets alla ettor hade skrämt vettet ur mig i alla fall :D

modigt!

Johan sa...

Vi får se hur det blir med det där, men roligt vore det. Jag är inte dundertänd på idén att prata inför en massas människor, så man behöver ju öva på det :)

k sa...

Ja, det finns tyvärr inga genvägar. Det är skarpt läge som gäller för att man ska lära sig. Jag blir då och då lite avundsjuk på människor som har fått det där med modersmjölken, inte talets gåva för det kan man ha ändå, men självförtroende nog att obehindrat våga tala inför en stor publik där åhörarna förväntar sig något av en. Det är ju inte svårt att ställa sig upp och säga något spontant, utan det är först när man känner förväntningarna på sig som det känns jobbigt :)

malin sa...

Å vad mysigt med föredrag! Jag sa ju att det var ngt att satsa på =) Själv ska jag iväg på toppenkväll på gymmet med 3 st härliga pass (där jag inte bara pratar, utan armhäver inför folk, haha)

Men var snäll med ettorna..det brukar vara bräckligt folk.

Förresten saknar jag dig Johan. Du får suta upp med de här tysta, studiemotiverade perioderna. Jag blir ju stressad! =)

Johan sa...

Ta tjuren i hornen var det ja, Kine :P

Ah Malin, jag är inte så himla ockuperad som det kanske verkar. Det är lite lugnet före stormen här bara (som jag försöker göra något vettigt av).