lördag, mars 31, 2012

Hamburg

"Hur var läget på Reeperbahn då?", var en av de första frågorna jag fick angående det här anlöpet. Tja, som det brukar antar jag.

Tysk effektivitet gjorde ett strandhugg omöjligt här. Tiden till kaj blev helt enkelt för knapp. Kanske hinner vi med ett på hemvägen, men det är också så att energin att springa i land överallt inte finns. Det finns fler, mer spännande hamnar längre fram på resa, men visst hade det varit en häftig grej att bara strosa omkring där, i de där legendariska kvarteren..

Hamburg är en av de mer massiva hamnstäderna i Europa, kanske bara överträffad av Rotterdam och Antwerpen (är inte riktigt säker på det där med mängden gods som passerar respektive hamn). På ena sidan Elbe ligger en stad som var helt fantastiskt fin när vi la ut igår kväll, och på andra sidan är det fartyg, truckar, containrar och kranar i sånt antal att Göteborgs hamn snart framstår som en liten leksaksdepå.

Påminner ändå lite lite om Göteborg..

Vi la ut vid 21 igår och efter sex timmar på floden och en lugn natt/förmiddag är vi nu sex timmar från Antwerpens lotsstation. Där väntar ytterligare sex timmars flodfärd + en slussning. Skulle tippa att vi ligger fastknutna nån gång ett halv två i natt.

Hamburg - tjusigt om kvällen, inte sant?

Inga kommentarer: